11 Şubat 2011 Cuma

kediler ve köpekler

kediler var hayatımızda ve köpekler. Kimin  hangisin olduğunu saptamak zor aslında, hatta belki o kötü zamanınız gelinceye kadar imkansız bile..
kediler var hayatımızda, sevilmek istediği zaman gelen, sevmek istediği zaman baş ucumuzda beliren.Sevilmek istemediklerinde tırnaklarını düşünmeden etimize geçirebilen, canımızı acıtsa da kızamadığımız, ihtiyacımız olduğunda bulamayabildiğimiz. Bizden daha iyisini bulduğunda hiç düşünmeden terk eden. Zeki olduğunu bilen buna göre hareket eden. Kediler var hayatımızda, onları nereye bırakırsak bırakalım, dönüp bize gelip mutlu edebilen. Oysaki gelme sebepleri evimizi bizden daha çok sahiplenmeleri olduğunu anlayamadığımız. Kediler var hayatımızda korktukları zaman bize sıkı sıkı sarılıp onları korumak zorunda bırakan.Sevilmek istemediklerinde tırnaklarını düşünmeden etimize geçirebilen, canımızı acıtsa da kızamadığımız. Ayaklarımıza sürtündükten sonra tüy izleri kalan. kucağımıza çıkarken tırnaklarıyla iz bırakan. onca acıya rağmen azıcık da olsa okşamaya çalışırken  gitmeleri, başka birinin gelmesine bağlı olan. kediler var hayatımızda bizim sahibimiz olanlar.
Köpekler var hayatımızda. Salyalarını elimize yüzümüze bulaştıran.Ne zaman çağırsak koşturarak üzerimize çıkan. Dövüp sövsek bile bize küs kalamayan. Sevmek istediğimizde önümüze yatıp şapşal şapşal kuyruk sallayan, sevmeyi bıraktığımızda ise bize gitme diyen gözlerle bakan.Tehlike anımızda bizi korumak için varlığını ortaya koyan. Evimizi biz hariç diğerlerine karşı savunan. Koku duyusu kediden üstün olmasına rağmen bir yerde bıraktığımızda geri dönmeyen. Bulamadı sanırım diye düşünüp ona haksızlık ettiğimiz. Köpekler var hayatımızda ne olursa olsun çağırdığımızda baş ucumuzda beliren. Kimi bulursa bulsun o bir tabak yemeği vereni unutmayan. Köpekler var hayatımızda oyun oynarken canımızı yaktığında ona bağırdığımız. Canımızı yaktığını anlayıp özür dilercesine acıttığı yeri yalayabilen. Köpekler var hayatımızda yemeğini verdiğimizde her seferinde kafasını kaldırıp bir defa bizim gözlerimize bakabilen. Minnet duygusuna hayran olduğum yaratıklar var hayatımızda, köpekler var, bizim değerimizi bizden fazla bilen.
Sizin hayatınızda hangileri daha fazla?
Siz hangisisiniz?

hav hav..

1 yorum:

  1. köpekler var yine hır çıkarmadan kedinin yanında uyumasına izin veren, hatta yavru kediyi besleyen köpekler bile var...
    havhav.

    YanıtlaSil